fbpx
5 metode GRATUITE de promovare online în 2020
februarie 12, 2020

Influența consumatorilor digitali asupra retail-ului în 2020

 

De ce este important să cunoști profilul și comportamentul consumatorului?

Profilul consumatorului se referă la acele date despre obiceiuri, comportament și  decizii pe care un cumpărator/client le are în relația cu un anumit produs sau serviciu.

Conturarea unui profil cât mai concret al consumatorului este extrem de importantă atât pentru tine, ca furnizor al produsului sau serviciului în cauză, cât și pentru specialiștii care se vor ocupa de promovarea ta.

De ce? Cunoscându-ți cât mai bine clientul, vei ști exact ceea ce îl atrage și îl face să cumpere și poți folosi aceste informații pentru a modela cât mai bine produsul sau serviciul tău în funcție de preferințele consumatorului.

În același timp, folosindu-se de aceste informații, cei care se vor ocupa de promovare vor ști cum să abordeze potențialul client și pe ce canale de comunicare să ajungă mai repede la el.

Utilizarea telefoanelor mobile, a rețelelor de socializare și accesarea unui vast volum de informații, a schimbat modul în care consumatorii obișnuiesc să cumpere ceva.

Etapele clasice ale procesului de cumpărare a unui produs:  
  • Clientul este inițial expus unui brand, vede produsul sau serviciul într-un mediu de vânzare și-l achiziționează.
  • Ulterior, are o experiență post-cumparare pe măsură ce utilizează produsul sau serviciul respectiv.
Consumatorul anului 2020 are o altă strategie:
  • Clientul este expus unui brand, sub diverse forme media, despre care începe să caute informații online, folosindu-se cu precădere de smartphone.
  • Cel mai probabil caută recenzii sau site-uri care acorda un rating acelui brand sau chiar își întrebă prietenii.
  • Odată ce a aflat destule informații, obișnuiește să se ducă personal în magazin să testeze produsul, serviciul respectiv și chiar să adreseze mai multe întrebări consilierului de vânzări.

Potrivit Studiului de Cercetare Macro-Stiintifica Google / Shopper, înainte de luarea unei decizii de cumpărare, consumatorii.... vizionează video-ul până la capăt și vei afla tendințele care s-au păstrat până în prezent!

 
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inainte de a transmite comentariul trebuie sa accepti Acordul de prelucrare a datelor:
Acest formular colecteaza numele tau, adresa de email si continutul. Pentru mai ulte informatii acceseaza Politica de protectie a datelor.

shares
Cu ce informații îți putem fi de folos astazi?
Te rugam accepta politica noastră de protecție a datelor înainte de a începe conversația.