Scurt istoric despre Instagram pentru cei care nu sunt foarte familiarizați cu această rețea de socializare.
  • A fost fondat în 2010.
  • În aprilie 2012 Facebook a cumpărat Instagram pentru aproximativ $1 miliard în cash și acțiuni. Lunar, peste 1 miliard de persoane utilizează Instagram.
  • Peste 68% dintre utilizatori utilizează aplicația pentru a interacționa cu producători sau creatorii (persoane) de conținut.
  • Forbes a publicat recent un studiu din care reieșea că agențiile de marketing și companiile investesc anual între $25.000  și $100.000 pe marketing influencers, iar aceste sume tind să tot crească de la un an la altul. Practic ce se întâmplă este că un număr mare de companii solicită influencer-ilor să posteze conținut asociat cu produsele sau serviciile lor pe diverse rețele de socializare, spre exemplu Facebook contra unor sume impresionante de bani (de ordinul miilor sau sutelor de mii de $ pe POSTARE!!! depinde foarte mult de rating-ul influencer-ului respectiv).
  • Pe Instagram zilnic se dau peste 4.2 miliarde de like-uri și numărul este în continuă creștere (pe pământ sunt aprox. 7 miliarde de oameni, impresionant numărul de like-uri pe zi, nu crezi?).
  • Este o rețea cu un excelent ROI, generând anual companiilor un profit de $20 miliarde. Ai vrea să cumperi Instagram? Nicio problemă, pentru o sumă „modică” precum $100 miliarde, ”poate” fi a ta.
  • Peste 25 de milioane de profile de business și 2 milioane de advertiseri activi lunar. Conform SimilarWeb, Instagram este al 5-lea cel mai accesat website din lume.    

Încă te mai gândești dacă merită să ai un cont de business pe Instagram?

Dacă însă ai nevoie de suport în configurarea contului și crearea primelor Ads-uri, îți stăm cu drag la dispoziție.