fbpx
Facebook Messenger: O nouă aplicație pentru Mac și Windows
aprilie 15, 2020

Ce este Social Media?

 

Social media este un termen colectiv pentru site-uri web și aplicații care se concentrează pe comunicare, comunitate, interacțiune, schimb de conținut și colaborare.

Social media este orice instrument digital care permite utilizatorilor să creeze și să partajeze rapid conținutul cu publicul (text, foto, audio, video, prezentari multimedia, etc.) prin intermediul blog-urilor, forum-urilor, retelelor sociale precum Facebook, Instagram, Linkedin, Twitter, Tik Tok, etc., site-uri video (YouTube), site-uri de foto (Shutterstock), aplicatii mobile, servicii de mesagerie (WhatsApp, Facebook Messenger, Skype), jocuri online, Wikipedia, etc.

Exista 3 mari categorii de consumatori de social media:
  1. Utilizatorii obisnuiti (care nu sunt nici specialisti si nu au nici o afacere de promovat)

Acestia sunt oameni simpli care folosesc social media pentru a interactiona cu prietenii, familia, colegii de serviciu, etc. si pentru a se deconecta de la stresul cotidian. Posteaza cel mai frecvent noutati sau evenimente din viata lor personala sau cauta informatiile de care au nevoie.

  1. Specialistii social media (care traiesc din aceasta activitate/job)

Un specialist de Social Media creeaza o strategie de promovare al unui brand, optimizeaza permanent planul initial pentru a fii sigur ca atinge obiectivele stabilite. Creaza un calendar de postari (continut) pentru a stii cand, ce si cum posteaza pentru a creste vizibilitatea unui brand in fata audientei potrivite.

  1. Business-urile tind sa aibe o perspectiva total diferita

Ele tintesc catre PROFIT, simplu.

Pentru orice business, Social Media Marketing include activități precum promovarea online pentru vanzarea anumitor bunuri si servicii (generarea de potentiali clienti Facebook business), brand awareness, si creșterea traficului pe website iar pentru asta sunt dispusi sa investeasca sume diferite de bani pentru a-si atinge obiectivele.

Fiind cea mai avantajoasa metoda, financiar vorbind, de a te afisa in fata unui numar foarte mare de oameni, Social Media devine un must have pentru orice business.

Asadar, social media reprezinta un grup de mai multe platforme care ne permit comunicarea intre noi, partajarea diferitelor continuturi, incarcarea online a postarilor text, pozelor, video-urilor etc., pentru a ne facilita tuturor fie comunicarea virtuala, fie promovarea sau informarea cu privire la diferite evenimente (stiri) in functie de domeniul de activitate.