4 Reguli de copywrite care te vor ajuta sa pastrezi interesul urmaritorilor tai

copywrite

Desi exista foarte multi factori care pot dicta succesul strategiei tale de marketing in social media, copywriting-ul este, fara dubii, una dintre cele mai sigure metode prin care te poti asigura ca mesajele tale sunt transmise in mod corect, direct si fara interpretari neintentionate.

Un copywrite bun poate face diferenta atat in engagement-ul pe care il primesc postarile tale, cat si in puterea de convertire a audientei de pe retelele de socializare in clienti activi pentru business-ul tau. 

Exista numeroase tehnici de copywrite pe care le poti utiliza pentru a te asigura ca pastrezi interesul audientei tale. In articolul urmator vei afla 4 lucruri de care trebuie neaparat sa tii cont pentru a-ti duce afacerea usor, dar sigur, pe drumul spre succes:

1.      Incurajeaza-ti audienta sa comunice

Exista foarte multe branduri care tind sa uite ca social media nu e doar un simplu canal de promovare. Pe langa nevoia de a informa urmaritorii asupra produselor sau serviciilor comercializate, este foarte important sa ne amintim intotdeauna ca retelele de socializare au ca principal scop comunicarea.

Asadar, invita utilizatorii la interactiune cu fiecare ocazie prin adresarea unor intrebari deschise, formularea unui call to action persuasiv sau chiar crearea unui continut amuzant, redactat in functie de specificul platformei utilizate.

2.      Foloseste-te de design

Atunci cand vine vorba de postarile pe social media, cateodata less is more. De aceea, copywriting-ul trebuie sa se completeze foarte bine cu design-ul ales pentru a transmite mesajele potrivite intr-un mod succinct si cu un efect persuasiv puternic asupra audientei.

Utilizatorii platformelor care pun mai mult accent pe partea vizuala, precum Instagram, tind sa aprecieze textele scurte si de impact, care isi ating scopul folosindu-se de instrumentele specifice platformei.

3.      Evoca emotie

Una dintre cele mai importante reguli de copywrite spune ca inainte de a te concentra pe caracteristicile tehnice ale produsului sau serviciului pe care il promovezi, trebuie sa te concentrezi pe beneficiile cu care acesta va contribui la imbunatatirea vietii consumatorilor.

Pentru a pastra un efect persuasiv puternic si a creste engagement-ul postarilor tale din social media, este foarte important ca textul pe care il scrii sa evoce o emotie puternica si sa atinga pain points-urile audientei. Daca reusesti sa iti dai seama care sunt subiectele pe care trebuie sa le abordezi, contentul pe care il creezi iti va genera toate rezultatele dorite.

4.      Fii constant

Un brand apreciat de catre audienta lui este un brand care a reusit sa isi castige increderea si respectul printr-o comunicare clara si constanta. Asigura-te ca pastrezi vocea si tonul specific business-ului tau in fiecare material pe care il postezi pe paginile de social media, astfel incat sa creezi starea de confort necesara pentru ca urmaritorii tai sa-ti ramana loiali.

Aminteste-ti intotdeauna ca brandul tau are propria personalitate si propriul set de valori. Daca schimbi stilul de comunicare de la o postare la alta, exista mari sanse ca audienta sa interpreteze acest comportament ca fiind unul fals si mincinos, lucru ce va degrada reputatia business-ului si, prin urmare, iti va afecta activitatea comerciala.

 

Indiferent pe ce retele de social media e activa afacerea ta, o strategie corecta de copywriting te poate ajuta sa te diferentiezi de concurenta si sa mentii focusul audientei asupra brandului tau. Daca vrei sa aflii mai multe detalii despre cum iti poti creste business-ul prin servicii de copywrite profesioniste, click aici.

Despre Noi

Happy Pencil este o Agentie de Marketing de top, din Timisoara, care sprijina companiile sa-si accelereze potentialul de crestere prin marketing strategic.

Cele mai recente articole

Agentie de Marketing din Timisoara

In cadrul agentiei noastre de web design din Timisoara, poti beneficia de servicii integrate de web design, cat si de servicii profesioniste de marketing si promovare online.  

$39.99

Oferta speciala

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.