Daca sa gasesti clienti noi pentru produsele sau serviciile pe care le ofera business-ul tau pare din ce in ce mai dificil perioada aceasta, sa pastrezi interesul clientilor existenti si sa le mentii aprinsa dorinta de a ramane fideli brandului tau intr-o piata competitiva, care are intotdeauna ceva nou de oferit, este aproape imposibil.
Singurul lucru care poate face cu adevarat diferenta este relatia pe care reusesti sa o stabilesti cu audienta ta. Bine, dar cum poti vorbi pe limba a sute, poate chiar mii de oameni, fara sa incepi sa trimiti mesaje sau sa contactezi fiecare prospect in mod individual? Prin email marketing.
Email marketingul, desi poate parea un concept invechit comparativ cu metodele de promovare online actuale, este superior oricarei platforme de socializare din punct de vedere al vizibilitatii si al potentialului de reach pe care il ofera business-urilor din orice domeniu de activitate.
Prin campanii newsletter trimise in mod regulat catre listele personalizate de destinatari, echipa de specialisti poate obtine o multime de informatii relevante despre clientii sau potentialii clienti ai business-ului, interesele lor, tiparele de achizitie si asa mai departe. Iata 3 dintre principalele motive pentru care trebuie sa iei in considerare email marketingul in strategia de promovare din anul 2023:
1. Ai pana la 100% sanse sa te adresezi audientei potrivite
Email marketingul nu e doar despre creare newslettere care contin informatii relevante si sunt atractive din punct de vedere vizual. Mai e si despre strategia pe care o folosesti pentru a colecta adresele de email ale prospectilor care isi manifesta in mod direct interesul pentru produsele sau serviciile pe care le vinzi prin solicitarea unei oferte, despre persoanele care petrec timp pe site sau despre cele care iti urmaresc articolele de pe blog. Toti acesti oameni trebuie sa se afle in lista de campanii newsletter a business-ului tau.
Cu cat strategia de colectare a adreselor de email este mai bine pusa la punct, cu atat sansele de a te adresa audientei potrivite cresc. Persoanele care isi dau acordul sa se afle in lista de newsletter a business-ului tau si-au exprimat deja interesul pentru produsele sau serviciile pe care le comercializezi, asadar se afla cu un pas mai aproape de a se lasa convinse sa faca o achizitie.
2. Monitorizarea facila a rezultatelor
Fata de interfetele intimidante ale conturilor de Facebook Ads Manager sau Google Analytics, KPI (Key Performance Indicators) pe care trebuie sa ii monitorizezi pentru a declara succesul unei campanii newsletter sunt mult mai simpli. Totusi, ei iti spun o multime de lucruri despre eficienta mesajului pe care doresti sa il transmiti.
In cazul unui newsletter, ai o singura sansa de a atrage atentia audientei tale: prin headline. Daca echipa ta nu profita de aceasta sansa inca din stadiul de creare newsletter, emailul trimis de pe adresa business-ului va fi doar un alt email pierdut pe vecie in inboxul prospectului. Rata de deschidere este un metric foarte bun prin care poti masura daca scopul newsletterului a fost atins.
3. Costuri reduse fata de alte metode de promovare online
Email marketingul, la fel ca orice alta metoda de promovare online sau offline, trebuie privit ca pe o investitie pe termen lung in vizibilitatea si notorietatea business-ului. Pentru a-i pastre relevanta pe piata, audienta trebuie sa ajunga la un nivel la care sa il considere punct de referinta in domeniul din care face parte. De aceea, este indicat ca strategia pe care echipa ta o foloseste in transmiterea de campanii newsletter destinatarilor sa priveasca mai mult decat vanzarea directa de produse sau servicii.
In functie de obiectivele pe care le tintesti si de calitatea pe care iti doresti sa o livrezi prospectilor si clientilor, costurile unor campanii newsletter pot fi mai mici decat cele ale unor campanii de promovare online prin intermediul diferitelor canale de socializare. Totul se rezuma la suma pe care esti dispus sa o investesti in imaginea business-ului tau.
Merita, asadar, email marketingul o sansa din partea ta? Specialistii din agentia de marketing Happy Pencil sunt de parere ca da. Ia exemplu de la cele mai mari branduri de pe piata. De cate ori pe saptamana primesti un newsletter de la competitorii tai? Cu cat mai personalizat este mesajul, cu atat acesta are mai multe sanse de a atinge punctele dureroase ale audientei tale.
Daca ai nevoie de o strategie de email marketing personalizata de la A la Z, completeaza formularul de contact de pe site-ul Happy Pencil si noi vom reveni cu un semn in cel mai scurt timp.